5 Essentiële tips voor het onderhoud van metalen daken

Vandaag de dag geven veel huiseigenaren de voorkeur aan een metalen dak op hun huis. En dat is niet zo raar, want als u voor een metalen dak kiest, heeft u een dak dat niet alleen een leven lang meegaat, maar ook zeer weinig onderhoud vergt. Hoe dan ook, om grote problemen te voorkomen, moet u de tijd nemen voor regelmatig onderhoud van metalen daken. Hier zijn enkele suggesties over hoe u uw metalen dak goed kunt onderhouden.

1.Maak de metalen platen regelmatig schoon

Metaal kan wel tegen een stootje, maar om erosie te voorkomen is het belangrijk dat u het metalen dak met regelmaat schoonmaakt. Opstuivend vuil zoals zand en boomtakjes kunnen de metalen beschermlaag aantasten. Houdt er rekening mee om het juiste gereedschap voor het schoonmaken te kiezen. Dakborstels zijn doeltreffend voor het reinigen van metalen daken. 

2. Maak de regengoten schoon

Het niet regelmatig schoonmaken van regengoten kan niet alleen het metalen dak van uw huis beschadigen maar ook leiden tot ernstigere schade. Opgehoopt vuil en gevallen bladeren kunnen vochtigheid op het dak veroorzaken. Dit kan resulteren tot corrosie en een kortere levensduur van het dak. 

3. Houd rekening met de aansluitpunten

Verschillende weersomstandigheden kunnen ertoe leiden dat de aansluitpunten van het metalen dak los komen te zitten. Dakbevestigingen en schroeven kunnen losraken of verschuiven. Inspecteer ze daarom regelmatig en zorg ervoor dat ze worden gerepareerd of goed worden vastgedraaid. Indien nodig kunnen ze worden vervangen door nieuwe. Het is dus belangrijk om dit met goede regelmaat te controleren. Dit kan ernstigere schade van mogelijke lekkages in huis voorkomen.

4. Het verven van het dak

Wilt u het metalen dak een nieuw tintje en een extra beschermlaag geven, dan kunt u het besluit nemen om het dak te verven. Dit is bovendien een uitstekende manier om roest tegen te gaan en de levensduur van het dak aanzienlijk te verlengen. 

5. Schakel de hulp van de dakspecialist

Als u geen tijd hebt om uw dak regelmatig te controleren, kunt u altijd een beroep doen op een gespecialiseerde dakdekker. Die kan uw dak regelmatig inspecteren op mogelijke schade en gepast onderhoud uitvoeren.

Wilt u er dus zeker van zijn dat u niets over het hoofd ziet wat het metalen dak betreft? Zorg er dan voor dat u de Dak Brouwer inschakelt, dé Dakdekker Rotterdam die alle werkzaamheden kan verrichten op het gebied van het installeren, onderhouden en repareren van metalen daken!