Wat heb je aan een jacht in het winterseizoen?

Eigenaren van een jacht op mensen die een jacht willen kopen, varen vaak vooral ’s zomers met hun jacht uit. Maar ook in het winterseizoen heeft een eigen luxueus jacht, die je bij Jachtmakelaardij Kappers kan kopen, zo zijn voordelen. Want ook in de wintermaanden heb je als vaarliefhebber veel aan een eigen boot. Maar wat precies? In dit artikel lees je wat je ook ’s winters met een jacht kunt doen, of het nu ijzig koud is of niet.

Zorg voor een goede kachel aan boord

Wie ervoor kiest om bij Jachtmakelaardij Kappers – Jacht kopen te gaan, kan zijn of haar jacht ook gewoon in de wintermaanden gebruiken voor leuke tripjes. Maar er zijn welke diverse belangrijke aandachtspunten en maatregelen die je moet nemen om op een comfortabele manier te gaan varen als het buiten koud en guur is. Als je jacht niet standaard is voorzien van een goede kachel, zorg er dan voor dat je een goed werkende convectorkachel (die op elektriciteit werkt) aan boord hebt. Zo kun je tijdens vaartochten altijd in een lekkere aangename kajuit of in het ruim zitten, zonder dat je onnodig koud wordt.

Bescherm je jacht tegen hagel en sneeuw

Een jacht gebruiken in de wintermaanden kan prima, maar naast een kachel heb je nog meer nodig. Belangrijk is om je luxe boot ook van de buitenkant goed te beschermen tegen het weer in de winterperiode. Er zijn bij speciaalzaken goed werkzame waxen te koop, die je kunt gebruiken om de buitenkant van je jacht – de laklaag – goed te beschermen tegen weersinvloeden en schade. Zo blijft je jacht aan de buitenkant mooi, ook als je uit varen gaat tijdens hagelbuien of als er een winterstorm is.

Zorg dat belangrijke vloeistoffen niet kunnen bevriezen

Maak als jachteigenaar in de winterperiode zeker ook gebruik van antivriesmiddelen. Hiermee kun je voorkomen dat de motorolie bevriest of het drinkwater at je aan boord wilt meenemen. Er is namelijk niets vervelender dan wanneer je tijdens een mooie vaartocht in de winter te kampen krijgt met motorische problemen, bevroren kranen of andere defecten door vorst. Neem daarom het zekere voor het onzekere en kies voor een goede bescherming van je boot voordat je in de winter uit varen gaat!