Alle voordelen van zonnepanelen op een rij

Op steeds meer daken zie je ze: zonnepanelen. Niet zo vreemd, want zonnepanelen hebben vele voordelen. Wil je weten welke? Dat lees je in dit artikel.

De voordelen op een rij.

De voordelen van zonnepanelen hebben zowel betrekking op onze leefomgeving als op jouw portemonnee:

  • Voordeel 1: milieu We bevinden ons in een klimaatcrisis. De mondiale uitstoot van co2 zal beperkt moeten worden. Zonnepanelen dragen hier aan bij, doordat bij de productie van groene stroom geen co2 vrijkomt.
  • Voordeel 2: lagere energierekening Jouw energierekening wordt direct lager op het moment dat je zonnepanelen zijn geïnstalleerd. Dit komt doordat je de door jou geproduceerde energie niet van een energieleverancier hoeft af te nemen. Dit komt ook doordat we in Nederland een salderingsregeling hebben. Deze houdt in dat je de energie die je hebt geleverd aan het net, mag salderen met jouw verbruik op andere momenten. Dit is financieel aantrekkelijk.
  • Voordeel 3: je huis wordt meer waard Door zonnepanelen te laten installeren op het dak van jouw woning, neemt de waarde van jouw woning toe. Wil je jouw woning voor het einde van de levensduur van de zonnepanelen verkopen, dan krijg je vaak een hogere prijs voor je huis.

Zonnepanelen in combinatie met een thuisbatterij

Een nadeel van zonnepanelen is dat deze slechts een beperkt deel van de dag energie produceren: midden op de dag als de zon schijnt. Veel huishoudens verbruiken juist het meeste energie ’s ochtends vroeg en ’s avonds. Hierdoor verbruik je niet alle energie die je zelf produceert. Op dit moment is dit financieel gezien nog niet zo erg, omdat we in Nederland tot 2025 een salderingsregeling hebben. Hierna zal deze naar verwachting vervallen waardoor je als huishouden een financieel nadeel hebt doordat je niet al je zelf geproduceerde energie verbruikt. Een thuisbatterij kan helpen om jouw zelfconsumptie te verhogen. Vaak is een thuisbatterij nog niet financieel gunstig, maar dit kan in de toekomst snel veranderen.

Overtuigd van zonnepanelen?

Zonnepanelen op het dak van je huis hebben vele voordelen. Ben jij overtuigd van deze voordelen? Of wil je meer weten over zonnepanelen op jouw dak? Dan kan je altijd een gratis offerte opvragen. Zo kan je eenvoudig en snel een weloverwogen beslissingen nemen over het laten installeren van zonnepanelen op jouw dak.